Moederdag 2022: wat geef je tijdens corona?

moederdag 2020 cadeau coronaZondag 8 mei 2022 is het moederdag. Weer een moederdag tijdens corona. Een uitje maken zit er gelukkig weer in. Maar er zijn nog meer ideeën waarmee een bijzonder dag voor je liefste moeder of partner kunt maken. Hier vind je niet de standaard tips als een zelfgeknutseld werkje of zoiets, maar originele ideeën waar je in deze tijd écht wat aan hebt.

Geef een paar uurtjes rust

moederdag 2020 corona geef wat rustDe afgelopen jaren hebben we op elkaars lip gezeten thuis. Uren, dagen, maanden, jaren, om elkaar heen, partner, kinderen. Daarom is misschien wel een paar uurtjes rust wel het grootste cadeau wat je een moeder kunt geven. Spreek als partner af dat jij de kinderen minstens een paar uur voor je rekening neemt. Neem ze vooral mee het huis uit, bijvoorbeeld naar een speeltuin om de hoek. Geef een goeie noise-cancelling koptelefoon als cadeau. Laat dat samen met de iPad en Netflix bij moeder achter en trek de deur achter je dicht. 🙂

Thuis uit eten

geef sushi op moederdagGa je normaal met je partner naar een restaurant met moederdag? Maar zit je momenteel in quarantaine? Dan is het nu een goed idee om eten af te halen of te laten bezorgen. Heel veel restaurants bieden de mogelijkheid om eten af te halen of te laten bezorgen. Het beste kun je Googlen op jouw plaatsnaam welke restaurants deze mogelijkheid aanbieden. Of wat je ook kunt doen is een Thuisbezorgd-bon geven. Zo kan mama zelf uitzoeken wat ze wilt eten.

Picknicklunch

geef moederdag een picknickHet kan zijn dat het op moederdag 2022 lekker weer wordt, en anders kun je met een jas aan er gewoon lekker om op uit gaan . Gelukkig zijn er nog wel plekken waar je naar toe kunt waar het niet heel druk is. Neem wat boterhammetjes, een Dopper, pakjes drinken, fruit en een picknickkleed mee en ga bijvoorbeeld naar een zandverstuiving, een recreatieplas of het bos in.

Een opblaasbaar ligbad

geef moederdag een opblaasbaar ligbad
Bron: Tubble

Maak dan thuis een minispa. Met een opblaasbaar ligbad heb je de luxe van een bad, maar je hoeft er niet je halve badkamer voor op te geven. Combineer met een bubbelmatje en je hebt een superdeluxe bubbelbad in huis. Ik heb er zelf al meer dan 2 jaar eentje, en ik gebruik het wekelijks. Echt een aanrader. En het is ook zo weer opgeruimd, lucht eruit, opvouwen en je badkamer is weer normaal.

Kneusjesbox voor de mama met groene vingers

kneusjesbox geef een kneuzenbox op moederdag
bron: Plantje.nl

Het klinkt heel onaardig, geef moeder een kneusjesdoos op moederdag cadeau. Maar de kneusjesbox van Plantje.nl is een grote hit op social media. Het is een random verzameling aan planten wat je krijgt toegestuurd. Het zijn allemaal planten waar iets aan mankeert. Maar als je alle laaiende reacties op internet moet geloven valt dat hart mee. Dus wil je een plantenmama blij maken. Probeer het eens.

Moederdag op afstand

Wil je je moeder verwennen, maar moet het op afstand vanwege corona? Bekijk hier de tips voor een moederdag op afstand.

Laat een ontbijtje bezorgen

ontbijtje thuis laten bezorgenIk geloof dat het meestgegeven cadeau voor moederdag wel een ontbijtje op bed is. Croissantjes, verse broodjes, een gekookt eitje, een sapje. Heerlijk! Maar op afstand wordt dat natuurlijk lastig. Gelukkig kun je een ontbijtje thuis laten bezorgen bij je moeder. Welke mama wordt daar niet blij van?

Kindertekening opsturen

kindertekening voor moederdagAls je ook oma in het zonnetje wilt zetten dan zou je een kindertekening kunnen opsturen. Dit kun je doen door het simpelweg in een envelop te stoppen, of je maakt een foto van de tekening (of scant de tekening in) en maakt er een ansichtkaart van. Net iets meer bijzonder. Als je deze geüpload hebt naar bijvoorbeeld Greetz, dan laat je hem de dag voor moederdag bezorgen. Op zondag is zelfs ook mogelijk!

Neem een videoboodschap op

geef moederdag 2020 een videoboodschapHaal samen met je broers en zussen herinneringen op. Vraag aan iedereen of ze hun favoriete herinnering en/of boodschap willen opnemen. Plak deze achter elkaar en stuur ze naar moeders. Tranen van geluk gegarandeerd!

 

 

Gerelateerde artikelen: