Speeltuin in de kinderkamer

Houten klimrek met glijbaan voor binnen
Bron: Kidsdeco.nl

We moeten zoveel mogelijk binnenblijven om de verspreiding van het coronavirus in te perken. Maar hoe doe je dat als je kinderen hebt? Die moeten gewoon even kunnen uitrazen, anders zijn ze niet te genieten. Gelukkig mogen die nog wel buiten spelen. Ook kun je de kinderkamer zo inrichten dat ze tot bewegen gestimuleerd worden. Zo blijven ze binnen, en wordt jij niet knettergek.

Maak een klimmuur in de kinderkamer

klimstenen voor een klimmuur in de kinderkamer
Bron: bol.com

Met klimstenen maak je eenvoudig een klimmuur in de kinderkamer. Met klimmen gebruikt het kind het hele lichaam om naar boven te komen. Naast het stapelbed zodat ze via de klimstenen in het bed kunnen klimmen. Of gewoon met een gym- of speelmat eronder zodat ze van bovenaf naar beneden kunnen springen.

Swingen in de kamer met schommel of ringen

binnenschommel
Bron: bol.com

Als je heel veel ruimte hebt, dan kun je een schommel, ringen of een trapezeschommel ophangen aan het plafond. Let op dat je wel speciale schommelhaken gebruikt zodat de touwen niet opeens los kunnen schieten als er te enthousiast geschommeld wordt. Er zijn zelfs heuse binnenschommels te koop. En anders hang je een gewone schommel op aan het plafond. Als er buiten op geschommeld kan worden, dan kan dat binnen ook heus wel.

 

 

Klimrek voor binnen voor kleine aapjes

Klimrek voor binnen in de kinderkamer
Bron: bol.com

Er is zelfs een heus klimrek wat je binnen aan de muur kunt installeren. Hier zijn ook diverse accessoires die je kunt gebruiken. Zoals ringen, en meer. Kleine klimgeiten kunnen hieraan hun hart ophalen. Zorg er wel voor dat je een mat er onder legt zodat ze enigszins zacht kunnen vallen. En voor de kleintjes is er een houten klimrek met glijbaan! Hoe leuk is dat. Lekker roetschen in de kamer.

 

Gymmatten voor een zachte landing

dikke gymmat voor binnenspelen
Bron: bol.com

Zorg ervoor bij alle activiteiten dat je kind een zachte landing heeft. Dit kun je doen met een gymmat. Hierin zijn ook allerlei varianten. Een opvouwbare zachte mat, of een opblaasbare turnmat. Je wilt natuurlijk wel dat je kind veilig kan spelen. En dat je niet alsnog naar het ziekenhuis moet omdat je kind een gat in het hoofd heeft of omdat er een gebroken arm of been ingegipst moet worden. 

 

Speelkleed

speelkleed auto's
Bron: Kidsdeco.nl

Met een speelkleed kunnen kinderen zich ook een tijd vermaken. En door te spelen komen ze ook in beweging. Denk aan het ouderwetse kleed met wegen erop, vooral gebruikt door kinderen die graag met autootjes spelen. Deze zijn er ook in omkeerbare varianten zodat je niet altijd naar de drukke wegen hoeft te kijken. Maar er zijn ook nieuwe kleden, wat dacht je van een reusachtige piano waarop je kunt dansen en er echt geluid uitkomt?