Mijn nieuwe verslaving: verkopen via Vinted.nl

Verkopen via Vinted: lees tips en trucsVinted is een handig platform waar je je 2ehands spullen kunt verkopen; kinderkleding, speelgoed, kinderkamerinrichting, boeken en meer. Denk je er over na om te kopen of verkopen via Vinted maar je twijfelt? Of je hebt al een Vinted-account, maar het loopt nog niet zo? Lees hier mijn ervaringen en tips en trucs zodat je beter en sneller verkoopt via Vinted.

Ik wou dat Vinted er was toen mijn dochter jonger was, dan had ik al haar babykleertjes daarop gezet in plaats van naar de kringloop gebracht. Ook het kopen van 2ehands kinderkleren was nog nooit zo gemakkelijk. Vinted is een online platform waarbij je dus allerlei 2ehands spullen kunt verkopen, niet alleen kleding. Maar wel vooral kleding. Je uploadt foto’s van wat je wilt verkopen, bepaalt een prijs, en zet het online. Let wel: als je iets hebt verkocht, dan bepaalt de koper met welke vervoerder het verstuurd wordt. Zo ben ik er achter gekomen dat er meer pakketservices zijn dan alle PostNL en DHL. Je hebt onder andere ook nog Mondial Relay en Homerr. Persoonlijk had ik daar nog nooit eerder van gehoord. En zo kom je dus ook bij bijzondere pakketpunten, zoals een tankstation of een snoepwinkel. Anyway, dat terzijde.

Tips voor het verkopen via Vinted

 1. Strijk je kleding indien nodig

  Zorg er daarom voor dat je kleding netjes hangt of ligt. Strijk alle kreukels er van tevoren uit. Ik gebruik zelf een handstomer, ik heb namelijk geen strijkplank meer. Het klinkt als teveel moeite, maar geloof me; een kreukelig shirtje of broek verkoopt niet. Ook omdat het een beetje onverzorgd overkomt. 

 2. Gebruik de fotofunctie in de app

  Dit heeft mij veel frustratie bespaart. De uploadfunctie gaat namelijk in al je fotomappen kijken, en als je zoals ik ben, dan heb je er nogal wat van. Daarom is de foto-functie van de app zelf gewoon makkelijk. Met deze functie is wel iets geks aan de hand, als je een foto hebt genomen, dan heeft de functie meer marge om de foto gefotografeerd dan je denkt. Het is even wennen, maar dan houd je er ook rekening mee.

 3. Donkere kleding tegen lichte achtergrond, lichte kleding tegen een donkere achtergrond

  Klinkt onnuttig, maar het maakt wel degelijk uit. Als je donkere kleding tegen een donkere achtergrond fotografeert, dan kan de kleding lichter overkomen dan dat het in werkelijkheid is. Met een lichte achtergrond zorg je voor voldoende contrast zodat je kleding beter uitkomt. En niet onbelangrijk; let op de achtergrond als je wat fotografeert, een rommelige achtergrond of een huisdier, of zelfs een interieur kan ervoor zorgen dat je minder of niks verkoopt. Gebruik het liefste een neutrale achtergrond, een deur of houten vloer of tafel.

 4. Wees eerlijk

  Zit er ergens een vlekje, zeg het eerlijk in je advertentie. Er is niks zo frustrerends dat je wat krijgt en het valt tegen. Dit zorgt ervoor dat je misschien een slechtere review krijgt en je daardoor minder verkoopt.

 5. Was je kleding voor je het verstuurt

  Ook dit is misschien een open deur, maar misschien heb je iets in je kast teruggelegd na een keer dragen, en daarna nooit meer aangehad. Dan is het wel zo fris om schoon op te sturen.

 6. Zorg voor een goede verpakking

  Hoe een pakje bij een ontvanger aankomt, bepaalt ook hoe blij die ontvanger is met je artikel. Je hoeft geen gekke toeren uit te halen (ik heb wel eens een pakje in een oliebollenpakje gekregen) maar zorg dat het stevig verpakt is, en het verzendlabel aan alle zijden goed op het pakket geplakt is. Je wilt niet dat het pakket kwijt raakt omdat het label los laat. Ik recycle meestal kartonnen dozen of verpakkingen van andere bestellingen en ik heb een paar rollen met brede tape gekocht om alles dicht te plakken en op te sturen. Oh, een printer is in deze ook wel handig om te hebben.

 7. Post niet teveel artikelen

  En probeer soortgelijke producten te posten, ik probeer het tot maximaal 70 te houden. Momenteel staat alles op mijn Vinted-account door elkaar. Dit is voor een koper onoverzichtelijk. Alle kinderkleding in een bepaalde maat bij elkaar posten werkt goed, ook omdat iemand dan misschien een bundel wil kopen, dan ben je meerdere kledingstukken in 1x kwijt. Je kunt ook een bundelkorting instellen, dat als iemand meer artikelen wilt kopen ze korting krijgen. Dit gaat dan helemaal automatisch, hoef je niks voor te doen.

 8. Een aan-foto is niet altijd de beste optie

  Ik heb ervoor gekozen om mijn kleding op een hangertje te fotograferen. De reden daarvoor is dat kleding iedereen anders staat. Dus hoe het er bij mij uitziet, zegt niks over hoe het jou staat. En daarbij vind ik het toch iets minder ‘fris’ om een foto te zien van een kledingstuk wat ik wil kopen. Jaja, I know, het is tweedehands, maar dan toch.

Probeer het vooral uit en voor je het weet loop je de deur plat bij je lokale pakketdienst. Heb je meer of andere tips? Laat het me weten!