Puddle Jumper: de beste zwembandjes ooit

puddle jumper zwembandjes

sevylor puddle-jumper zwembandjes

Puddle Jumpers zijn wat mij betreft ideale zwembandjes! Je hoeft ze niet op te blazen (ze kunnen daarom ook dus niet lek), er zit een extra drijfband op de borst waardoor er minder kans is dat ze op hun buik met het gezicht naar beneden gaan drijven en ze zitten een stuk comfortabeler dan die plastic bandjes.

Puddle Jumper zwembandjes

puddle jumper roze haai
Bron: bol.com

Een aantal jaren geleden waren we in Griekenland op vakantie. Daar zag ik een Franse familie op het strand. Hun beide zoontjes ( 4 en 2 jaar oud) hadden allebei Puddle Jumpers aan. En hun moeder was totaal niet bezorgd dat hun kleintjes aan de rand van de zee aan het spelen waren. Mijn dochtertje met plastic bandjes vond de PuddleJumpers ook heel interessant maar dat was meer vanwege de mooie kleuren en het leuke ontwerp.

Hoe doe je zwembandjes om?

achterkant van de puddlejumper
Bron: fonq.com

Als een eerstekeerouder wist ik niet hoe die stomme plastic opblaasdingen om moesten. Eén ding kan ik je wel vertellen: eerst opblazen en dan om proberen te doen werkt niet ;). Dan is een PuddleJumper wel zo makkelijk en praktisch: armpjes erin, op de rug dichtklikken en klaar. Je kind kan niet bij de sluiting en kan het dan zelf ook niet afdoen. Het materiaal is superlicht en de buitenkant is van zacht materiaal.

Tot welke leeftijd is de PuddleJumper geschikt?

Onze dochter heeft de PuddleJumper tot ver in haar vierde levensjaar gebruikt. Daarna was ze wat zekerder met water (en ik ook ;)). De zwembandjes zijn gemaakt voor kinderen tussen 15 en 30 kilo, dus ze kunnen een behoorlijk lange tijd mee. De bandjes op de rug zijn verstelbaar en de armgaten zijn groot genoeg voor verschillende leeftijden.

 

Puddle Jumper of zwembandjes?

Je kunt lezen dat ik een groot fan ben van de Puddle Jumper. Voor jongere kinderen zou ik echt voor de Puddle Jumper kiezen. De kinderen kunnen ze niet zelf uit doen, ze gaan niet lek, het is speciaal ontworpen zodat kinderen niet met hun hoofd onder water blijven drijven. Wel is het verstandig om je kind watervrij te maken. En dan zijn gewone zwembandjes wel wat beter. Maar als je een beetje zorgeloos naast het zwembad wilt liggen op vakantie, dan zou ik voor de Puddle Jumper kiezen.

PuddleJumper of zwemvest?

Toen mijn dochter heel klein was heb ik haar wel een zwemvestje omgedaan. Wat ik een groot nadeel vind aan een zwemvest zijn de bandjes tussen de benen. Die trekken strak zodra je kind in het water is. En daarnaast zwemt een zwemvest voor geen meter. Als je op een boot gaat en dan moet je wat mij betreft een zwemvest aan. Als je gaat zwemmen, kies dan voor een PuddleJumper.

Waar is de PuddleJumper te koop?

Een soort van PuddleJumper kun je ook kopen via AliExpressAliExpress. De prijzen van deze zwembandjes liggen tussen de € 7 en € 12. De officiële PuddleJumper kost bij bol.com net geen € 25. De officiële bandjes kun je ook kopen bij fonq.combij fonq.com.