Baby zonnebril: voor de allerkleinsten

baby met zonnebril blauw met elastiek
Bron: bol.com

Het is zomer! En de zon staat momenteel fel aan de hemel. Heerlijk om lekker buiten van te genieten. Maar dan is het wel verstandig om je kleintje te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen. Vaak worden de oogjes van de allerkleinsten vergeten. Gebruik daarom een babyzonnebril. En met een verstelbare elastieke band kunnen ze niet zomaar af.

Welke zonnebril baby?

baby zonnebril panterprintje
Bron: Prénatal

Je kunt kiezen uit 2 soorten zonnebril voor je baby: een zonnebril met elastiek of een zonnebril met pootjes. Babyzonnebrillen zonder veren (uitstekende pootjes voor achter je oren), hebben dan een verstelbare band, zodat die altijd past en niet gemakkelijk afgaat! Welke ouder kent het niet? Zodra je iets op doet dat je baby het er meteen weer afhaalt. Dus een baby zonnebril met elastiek blijft goed zitten zonder je baby’tje te irriteren. Het design is speciaal aangepast aan de vorm van het hoofd van een jong kindje. Een babyzonnebril beschermt de oogjes ook tegen schadelijke UV-stralen van opzij omdat de zonnebril goed aansluit. Zo’n type zonnebril is geschikt voor kinderen van 0 – 18 maanden.

Vanaf wanneer een baby zonnebril?

babyzonnebril
Bron: bol.com

Eigenlijk geldt voor je kind hetzelfde als voor jezelf: als je zelf een zonnebril op wilt doen omdat je de zon te fel vindt aan je ogen, dan is het verstandig om je baby ook een zonnebril op te doen. Er is geen minimum leeftijd voor een zonnebril. Meestal begin je met een zonnebril als je baby een paar maanden oud is en overdag ook wat vaker wakker is. Let er wel op dat de zonnebril niet knelt of niet irriteert. Belangrijk is dat je je kindje optimaal beschermt tegen schadelijke UV-stralen. Dus niet alleen de oogjes, maar ook het huidje van je baby. Gebruik hiervoor een goede zonnebrandcrème.

Waar moet je op letten bij het kopen van een babyzonnebril?

piloten zonnebril voor baby
Bron: Prénatal

Let vooral op dat de zonnebril een bescherming heeft van UV400. Dit houdt in dat de zonnebril bijna alle UV-stralen tegenhoudt. Verder moet de zonnebril goed zitten op het hoofdje. Het moet niet irriteren of te strak zitten, maar ook niet te los. Als je kindje een zonnebril met pootjes prima vindt en op laat zitten, dan is dat natuurlijk ook prima. En vergeet ook gewoon niet te genieten van de zon. 🙂