Flexibele hangwieg

hangwieg
Bron: bol.com

Een hangwieg is een wieg die je zowel vast als voor tijdelijk kunt gebruiken. De wiegbeweging van de hangwieg zal ervoor zorgen dat je baby snel in slaap valt.

Wiegen helpt baby’s in slaap vallen

Heen en weer wiegen is heel effectief om kleintjes in slaap te krijgen. Volgens sommige wetenschappers is het zelfs bevorderlijk voor de ontwikkeling van het kind. Een hangwieg biedt de baby warmte, geborgenheid en beweging. Dit zijn baby’s gewend van in de buik van hun moeder. De overgang naar het leven buiten de baarmoeder zal wat makkelijker gaan als de wiegbeweging doorgaat. Zo zal je baby sneller in slaap vallen.

Een hangwieg is ook zeer geschikt voor onrustige kindjes die moeite hebben om rust te vinden. Het verlengt ook de nachtrust door de wiegbeweging. Begin simpelweg wiegen als je kindje wakker wordt of begint te jammeren.

De hangwieg neem je gemakkelijk overal mee naar toe. Zo kan je kindje altijd in zijn of haar eigen bedje slapen, dag en nacht, waar je ook heen gaat. Je kunt de hangwieg gebruiken vanaf de geboorte totdat je kindje zich op de buik kan draaien.

Bekijk de wieg