Wake-up light voor kinderen

ster lovely little company
Bron: Lovely Little Company

Je merkt al goed dat het ‘s ochtends een stuk later licht wordt. En ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn dochter is haar hele ritme kwijt door de zomervakantie. Kortom; ’s ochtends opstaan is een strijd geworden. Na 3x op haar kamer te zijn geweest, til ik haar maar halfslapend uit bed en ga haar aankleden, met het licht uit; want dat doet zeer aan haar ogen.

Wake-up light

Ik herken het heel goed dat je ogen zo’n zeer doen van het licht dat je ze niet open krijgt. En ik ben ook meer een avondmens dan een ochtendmens. Daarom heb ik al jaren geleden een Wake-up Light van Philips gekocht. Wat een uitvinding is dat! Ik sta nog steeds niet gemakkelijk op, maar mijn ogen doen tenminste geen pijn meer doordat de wekker een half uur voordat de wekker afgaat langzaam licht wordt.

Wake-up Light voor kinderen

Mijn man had op een ochtend een briljant idee. Hij gaf onze dochter een nachtlampje van Lovely Little Company om mee te ‘knuffelen’ in bed. Een tijdje later kwam ik haar uit bed halen en tot mijn verbazing was ze gewoon wakker. En ook de grote lamp aan doen was geen probleem. We doen dit nu al een week en iedere morgen is het een doorslaand succes. Wij gebruiken het sterretje van Lovely Little Company omdat we die al hadden, maar je zou natuurlijk ook een andere kunnen gebruiken, zoals de Barbapapa-lamp.

Philips Wake-up Light voor kinderen

wake up light voor kinderen
Bron: bol.com

Ik kwam er net achter dat Philips van hun beroemde wake-up light nu ook een speciale versie heeft gemaakt voor kinderen. Het principe is hetzelfde als voor volwassenen: de wekker wordt 30 minuten voor de ingestelde wektijd langzaam lichter. Je kind wordt ‘natuurlijk’ wakker door het nadoen van een zonsopkomst. Ook kan de wekker andersom ingesteld worden: een half uur voor de ingestelde tijd dooft het licht van de Wake-Up Light voor kinderen langzaam.

De Wake-up Light voor kinderen heeft een afbeelding van een ruimteschip op de wijzerplaat. De knoppen op de wekker lichten op in het donker. Daarnaast is de Wake-Up Light door je kind op te vrolijken met de bijgeleverde stickers.

Bekijk de Philips Wake-Up Light bij bol.com >