Kinderkleding kopen via Ali Express?

kinderjurkjes kopen bij aliexpress
Bron: Milan Creations

Steeds meer Nederlanders kopen bij Ali Express. Je kunt er namelijk alles maar vinden wat je maar zoekt. Maar dat maakt het soms ook wel lastig. Want hoe weet je nou of een verkoper betrouwbaar is? Of dat de spullen die je krijgt ook echt zijn wat je verwacht? Er zijn genoeg lachwekkende voorbeelden te vinden van complete aankoop ‘fails’. Maar soms gaat het ook zo simpel om de maat, die vallen namelijk vaak kleiner of korter uit dan je verwacht. Dit is namelijk om dat de gemiddelde Chinese maat nou eenmaal kleiner is dan de Europese maat.

Tips voor het kopen bij Ali Express

Tip 1: koop vooral kinderkleding waarbij de vorm niet heel belangrijk is. Leuke A-lijn jurkjes of leggings zijn goede kledingstukken om eens te proberen.

Tip 2: lees reviews van anderen. Als hierbij staat dat de kleding klein valt, bestel dan voor de zekerheid de kleding wat groter. De reviews geven ook een goed beeld over de betrouwbaarheid van de winkel.

Tip 3: er is een optie om te kiezen voor gratis verzending. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan qua kosten.

Tip 4: bestel voor onder de 20 euro bij 1 winkel. Als je voor meer dan 20 euro importeert naar Nederland dan moet je invoerkosten betalen.

Een betrouwbare winkel (waar ze ook nog eens de leukste en schattigste kinderkleding hebben) is Milan Creations Flagship. Ik heb hier vaker jurkjes gekocht. Ze worden altijd netjes geleverd en ze zijn mooier dan ik verwachtte.

kinderkleding bij aliexpress
Bron: Milan Creations
Bron: Milan Creations