Wat is een babynestje?

babynestje van het merk candy parrot
Bron: bol.com

Toen mijn dochter was geboren, 5 jaar geleden, had ik nog nooit van een babynestje gehoord. Maar het had me wel superhandig geleken: het is kleiner dan een wieg waardoor je kleintje zich meer geborgen voelt. En als moeder hoef je niet bang te zijn dat er iets met je kleintje gebeurt.

 

Wat is een babynestje?

babynestje roze panterprint van het merk meyco
Bron: bol.com

Een babynestje is een ovaal ‘mandje’. Het bestaat uit een zachte opstaande rand, een zachte ondergrond en een hoes die je in de wasmachine kunt wassen. Dankzij de opstaande rand kan je baby zich er niet makkelijk uitwoelen of rollen. En je hoeft bijvoorbeeld zelf niet bang te zijn dat je er per ongeluk oprolt als je met je baby in je bed wilt slapen.
Bekijk dit babynestje bij bol.com >

Waarom een babynestje?

jolien babynestje indian
Bron: bol.com

Stel je voor: je hebt 9 maanden in een kleine wereld gezeten. Voor sommige baby’s is dan de overgang naar een wieg of een box best eng. Ze hebben opeens heel veel ruimte om zich heen. Daarom vinden sommige baby’s inbakeren ook zo fijn. Maar met een babynestje maak je de ruimte ook wat kleiner. En ook kan het veiliger zijn als je graag je baby bij je in bed wilt hebben tijdens het slapen. De kans dat je op zo’n nestje rolt is kleiner dankzij de opstaande rand.
Bekijk dit babynestje bij bol.com >

Wanneer een babynestje?

trendio babynestje
Bron: bol.com

Merk je dat je kleine baby onrustig wordt in het wiegje of in de box? Of je wilt graag met je baby in je grote-mensen-bed slapen? Dan kun je zeker een babynestje overwegen. Een baby nestje kun je meestal gebruiken tot je baby 6 maanden oud is. Sommige modellen babynestje zijn multifunctioneel en kun je nog langer gebruiken, bijvoorbeeld als verschoon┬şkleed. Let er bij het slapen wel op dat je het babynestje op de hoogte doet van je eigen kussen. Zo komt je baby ook niet per ongeluk onder het dekbed te liggen.

Maak je eigen babynestje

Tip van onze kraamzorg: Heb je een voedingskussen? En een hoes voor je verschoonkussen? Dan kun je voordelig je eigen babynestje maken. Je voedingskussen in een rondje leggen, hoes er omheen; voila! Je eigen babynestje gemaakt.