De leukste nachtlampjes op een rij

nijntje nachtlampje
Bron: bol.com

Er is bijna geen kind dat zonder nachtlampjes slaapt. Vooral in de basisschooleeftijd en een paar jaar daarvoor is een nachtlampje fijn voor een kind om op de kamer te hebben. Helemaal in het donker slapen is spannend en als je wakker wordt van bijvoorbeeld een nachtmerrie of je moet ’s nachts plassen dan is het wel prettig als je wat kunt zien in het donker. Maar als ouder is het ook wel fijn dat er een nachtlampje op de kamer staat, dan kun je ook wat zien in het donker. Daarom zijn er nachtlampjes: lampen die zacht licht geven waardoor je wel in slaap kunt vallen, en genoeg licht geven zodat je nog wel wat kunt zien. Hier vind je mijn favoriete nachtlampjes op een rij.

Sneeuwbol als nachtlampje

sneeuwbol als nachtlampje ijsbeer
Bron: PSikhouvanjou

Hoe gaaf is dit nachtlampje? Deze snow globe is ook een nachtlampje. De glitters dwarrelen als vanzelf rond als je het lampje aanzet. Het nachtlampje heeft een timer en gaat na 45 minuten vanzelf uit. In deze sneeuwbol zie je een ijsbeer en een poppetje, maar de lamp is verkrijgbaar in meerdere taferelen. De sneeuwbol werkt op batterijen. Het is gemaakt van stevig kunststof, dus als de bol valt zal er niet zomaar overal glas liggen.

 

 

Bekijk de snowglobe nachtlamp

Lama-nachtlampje

lama nachtlampje
Bron: Ik ben zo mooi

Eerlijk is eerlijk; de unicorntrend is nu wel een beetje voorbij. Maar niet getreurd, want hier zijn de lama’s! Dit geweldig leuke nachtlampje van het merk Sass en Belle heeft een timerfunctie waardoor het nachtlampje na 15 minuten vanzelf uitgaat. Zo worden de batterijen bespaard. Dit lama-nachtlampje is dan ook vooral bedoeld voor kindjes die niet zonder een lampje in slaap kunnen vallen maar de rest van de nacht geen lampje nodig hebben.

 

Bekijk het lama-nachtlampje

Petit Akio nachtlampje

petit akio nachtlampje
Bron: bol.com

Het merk Petit Akio heeft nachtlampjes in verschillende schattige designs. Het zijn allemaal tafereeltjes van lieve diertjes of wezentjes in een lamp. Het Petit Akio-nachtlampje is voorzien van een handige touchbediening waarmee je de lamp aan, uit of op 50% verlichting kunt zetten. Het oplaadbare nachtlampje wordt geleverd met een micro-USB-kabel en een USB-adapter. Het nachtlampje is in 3 uur opgeladen en geeft dan van 12 tot 24 uur licht.

 

Bekijk het Petit Akio-nachtlampje

Retro nachtlampje

retro nachtlampje bunny baby
Bron: fonq.com

Hou je liever van de retro-look? Dan is dit nachtlampje echt wat voor jou. In de vorm van een baby in een konijnenpakje heeft dit nachtlampje echt een jaren 50-look. Het lampje is verkrijgbaar in verschillende kleuren, en is zo aan te passen naar je smaak en naar de rest van de kinderkamer. Het snoerloze nachtlampje is 28 centimeter hoog en is voorzien van oplaadbare LED-verlichting. Op te laden met een USB-kabel en heeft een brandtijd tot 8 uur lang.

 

 

Bekijk het retro nachtlampje

Paddenstoelen nachtlampje

paddenstoelnachtlampje
Bron: bol.com

Eén van de meest bijzondere nachtlampjes die ik ben tegengekomen is deze. Ik vind dit zo mooi en zo slim bedacht. De 3 paddenstoelen geven licht en veranderen ook nog eens van kleur. Daarnaast is het ook nog eens een superslim nachtlampje. Het schakelt zichzelf uit zodra de kamer licht is. De sensor in het nachtlampje zorgt ervoor dat de verlichting alleen aan gaat in het donker. Hoe donkerder het wordt, hoe helderder het lampje gaat schijnen. Het nachtlampje is daarnaast voorzien van 3 LED-lampjes die duurzaam en zuinig zijn. Je stopt het nachtlampje rechtstreeks in het stopcontact.

Bekijk het paddenstoelennachtlampje

Gerelateerde blogs: