Beste aankoop voor tijdens je zwangerschap: een positiejoggingbroek

mamalicious zwangerschapsjoggingbroek zwart positiejoggingbroek
Bron: Mamalicious

Geloof mij: dit is echt de beste tip die je kunt krijgen voor tijdens je zwangerschap: koop een positiejoggingbroek. Je zult me eeuwig dankbaar zijn. Nou ja, eeuwig. Op z’n minst een paar jaar. 🙂

Het beste van zwangerschapskleding

Panterprint positiebroek positiejoggingbroek zwangerschapsjoggingbroek
Bron: Opentopzwanger.nl

Voor mijn zwangerschap was ik er niet zo van: omkleden in comfortabel loungewear nadat ik thuiskwam van het werk. Maar mijn liefde voor joggingbroeken werd een hartstochtelijke, jarenlang durende affaire. Ik kreeg van mijn zus een grote tas vol met positiekleding tijdens mijn zwangerschap. En daar zaten een aantal positiebroeken van joggingstof bij. En toen ik die eenmaal aantrok wilde ik bijna niet anders. Ik kon mijn buik er makkelijk in kwijt, ik werd op geen manier gehinderd door de broek én ik had iets fatsoenlijks aan ;).

Positiejoggingbroek: de musthave tijdens je zwangerschap

Waarom is zo’n broek dé ultieme musthave? Dat vraag je je misschien af. Nou hierbij een lijstje redenen waarom je nú een zwangerschapsjoggingbroek moet aanschaffen:

  1. Het zit supercomfortabel. Meer reden heb je ook eigenlijk niet nodig. Niks knelt, niks knijpt. Ideaal voor zwangerschapsyoga, Netflix-bingen op de bank of een wandelingetje door de wijk.
  2. Het stretcht mee met je zwangerschap. Ook als je 3 weken overtijd bent en je zwanger bent van een tweeling zit de broek nog steeds als een wolkje.
  3. Tijdens je kraamperiode wil je niks anders aan, geloof mij. Het zit lekker, je trekt het makkelijk aan en uit.
  4. Ook jaren na je zwangerschap trek je de broek met liefde aan. Het feit dat de band tot over je buik zit: een verademing.

Welke joggingbroek moet ik dan kiezen?

noppies positiejoggingbroek zwart, zwangerschapsjoggingbroek
Bron: bol.com

Ik zou je aanraden om sowieso één zwarte positiejoggingbroek te kopen. Tijdloos, is met alles te combineren: kortom, je best friend voor de komende jaren. Ik zou dan ook adviseren om voor rechte pijpen te gaan. Die zijn het minst trendgevoelig. En die knellen ook niet af. Geloof me: als je vocht vasthoudt is dat het laatste wat je wilt.

Voor de rest is het maar net wat je wilt: een sportief grijs model, een kleurrijk opvallend model. Koop er tenminste 3. Dan kun je een beetje afwisselen en hoef je niet meteen een wasje te draaien wanneer de zwangerschapsjoggingbroek in de was zit.

Hét ultieme cadeau voor je zwangere vriendin: de positiejoggingbroek

Ben je zelf niet (meer) zwanger, maar een vriendin van je is zwanger of net bevallen: geef haar een positiejoggingbroek. Zij zal je eeuwig dankbaar zijn. Dus is dit het ultieme babyshower- of kraamcadeau.