Herbruikbare zwemluiers

zwemluier kindje op strand met zwemluier aanWe weten allemaal dat luiers milieuvervuilend zijn. Ik wist zelf wel dat er herbruikbare en duurzame luiers op de markt verkrijgbaar waren, maar dat er herbruikbare zwemluiers zijn is voor mij nieuws: wat een ontzettend goed idee!

Herbruikbare zwemluiers: wasbare luiers

herbruikbare zwemluier walvissen
Bron: bol.com

Als je gaat zwemmen met je kleintje moet je gebruik maken van zwemluiers. En die gebruik je zolang je baby niet zindelijk is natuurlijk. Je wilt niet dat je kindje in het zwemwater plast, of erger nog: poept. Dan zijn zwemluiers een uitkomst. Maar net als gewone luiers zijn zwemluiers behoorlijk milieuvervuilend. Voor gewone luiers zijn er milieuvriendelijk varianten van te vinden. Maar voor zwemluiers wist ik niet dat er duurzame varianten van waren. Tot vandaag!

Duurzame zwemluier: 2 varianten

wasbare zwemluier lassig ijsjes
Bron: bol.com

Herbruikbare zwemluiers zijn er in 2 varianten (zover ik kan zien). Een soort duurzame zwemluier bevat absorberend materiaal. Zo kan je baby gewoon in het zand of buitenspelen en de billetjes blijven droog, net als bij een gewone luier. Het zwembroekje is ook nog eens UV-werend.

Verstelbare zwemluier

verstelbare wasbare zwemluier
Bron: bol.com

Een andere soort herbruikbare zwemluier heeft aan de binnenkant een beschermende laag. Zo lekt niet alles meteen door. Deze variant heeft ook verstelbare drukknoopsluiting aan de zijkant en is dus goed aan te passen aan de grootte van de billetjes. Ook zijn er zwemluiers met klittenbandsluiting. Deze zwemluier is ook UV-werend. De verstelbare zwemluiers hebben ook als voordeel dat je nooit misgrijpt qua maat. Je gebruikt zwemluiers vaak maar een korte tijd in het jaar, en je houdt altijd luiers over. En die kun je het jaar daarna niet meer gebruiken. Met verstelbare zwemluiers heb je dat probleem niet.

Wasbare zwemluier

wasbare zwemluier aantrekmodel
Bron: bol.com

De zwemluiers zijn te wassen. Anders waren ze natuurlijk niet herbruikbaar. De luiers kun je gebruiken tot ongeveer 2 jaar oud. Reken maar uit hoeveel wegwerp zwemluiers je dit bespaart! Wat is jouw ervaring met wasbare/herbruikbare zwemluiers?

 

 

Andere leuke blogs