Voorkom ziektes met huisdieren en een minder schoon huis

Misschien heb je het wel eens gehoord: kinderen zijn tegenwoordig té schoon. Of eigenlijk: de huizen waarin ze wonen zijn te schoon. Uit recent onderzoek is zelfs gebleken dat door teveel schoon te maken kinderen zelfs meer kans hebben om te dik te worden en om diabetes type 1 te ontwikkelen. Je hebt het als ouder ook al druk genoeg. Dus laat die zwabber af en toe gewoon staan. Een minder schoon huis is gezond voor je kind (en voor jou)!

Overgewicht door een té schoon huis

milieuvriendelijk schoonmaakmiddel voorkomt overgewicht bij kinderen
Bron: bol.com

Uit heel recent onderzoek is gebleken dat schoonmaakmiddelen overgewicht bij kinderen kunnen veroorzaken. Vooral de schoonmaakmiddelen met desinfectanten zijn hieraan schuldig. Betekent dat dat je je huis niet meer moet schoonmaken? Natuurlijk niet. Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen hebben dit effect niet. Stap daarom over op de ouderwetse groene zeep of andere varianten. Daarmee heb je én een positief effect op het milieu en de gezondheid van je kind.

Voorkom astma met een dierenvel

baby op schapenvel tegen astmaUit medisch onderzoek is gebleken dat baby’s die op een écht dierenvel (en geen imitatiebont) slapen later minder kans hebben om astma te ontwikkelen. Heb je zelf astma en wil je voorkomen dat je kind dat later ook ontwikkelt laat je baby dan zoveel mogelijk op een dierenvelletje slapen. Voor de baby is het niet alleen lekker zacht en warm, maar het ziet er ook nog eens superschattig uit. Bekijk hier echte dierenvelletjes bij bol.com.

Voorkom allergieën, hooikoorts en astma

contact met dieren voorkomt astmaUit een ander onderzoek is gebleken dat het heel goed is voor kinderen om veel met dieren in contact te komen. Regelmatig en met vele verschillende soorten. Dit zou voorkomen dat een kind op latere leeftijd allergieën, hooikoorts en astma ontwikkeld. Heb je of wil je zelf geen huisdieren? Ga dan langs bij vrienden die wel een kat, hond of cavia hebben. Ken je die niet? Dan is een kinderboerderij waar de kinderen de dieren mogen aaien en knuffelen een goed alternatief.

Vanaf 1 jaar zo divers mogelijk eten

pindakaas voorkomt allergie
Bron: bol.com

Vanaf het eerste levensjaar mag je kleintje (bijna) alles eten. Geef je kindje vanaf dat moment zo divers mogelijk te eten. Zoveel mogelijke soorten noten, fruit en groenten. En blijf dit de hele jeugd geven. Vooral tot het tweede levensjaar is dit belangrijk. Hiermee voorkom je dat je kind later een voedselallergie ontwikkelt. Sla dus vooral niet die lekkere boterham met pindakaas of met hazelnotenpasta niet over en blijf vooral aardbeien en appels geven.

 

Gerelateerde artikelen: